La Taula del Sol és el punt de trobada d'un grup d'amics de Capellades a la xarxa.

28.5.07

Eleccions Municipals

Hola nois!
Les eleccions municipals ja queden enrera i crec que podria ser interessant fer-ne debat i xerrameca?!! sobre el què, el perquè i el com dels mateixos.
Parlant amb en Sergi ahir al vespre (ben entrada la nit) i avui mateix al matí....té enyorança de no fer l'esmentat debat polític en una sobretaula de les nostres...?¿!!
Ho fem via blog??

4 comentarios:

collakp dijo...

Coses que m'han sorprès:
- M'esperava que les eleccions les guanyés CIU, però ni molt menys amb tants vots,suposo que la gent de sempre els hi estat fidel i algunes cares noves com la de la cap de llista ha atret vots socialistes! I l'edgar a moltes nenes clar, quina capacitat!
- ERC ha perdut molts vots, els que més,per mi estava cantat, l'aparició de VdC, els 4 anys que s'han apalancat bastant i el molt saber parlar però poc actuar, ha passat factura!
-VdC, ho han fet molt bé, més del que es creien capaços i tot potser, han tret molt vot dels joves, de familiars, de gent d'esquerres a qui no agradava la llista de ERC...ara a veure que fan, ahir l'Olvera ja es declarava com a jovent d'esquerres i basat en el socialisme! ja ho deia tot no?el que no em crec es ke fins l'assemblea del dia 10 no decidiran
- Els socialistes tbe han perdut moltissim, gent que no esta contenta amb els ultims anys, la manca duna llista del PP potser ha fet que la gent fos antisocialista i votes a altres abans que ells. Suposo que es plantejaran un canvi d'imatge com ha hagut de fer CiU

ara a veure que passa, tripartit per evitar govern de ciu? VdC pactara? Els socialistes votaran en blanc o a ells mateixos per no influenciar?...ja veurem
Frank Ñarsson

Anónimo dijo...

bé, bé, bé..... Ja vec que aquest post pot generar comentaris per tots els gustos i de tots els colors!!

M'agrada que n'hi hagi amb quantitat?¿!!!

La grada "política"

Anónimo dijo...

Va el meu analisi,

La espectacular entrada de la VdC a l’escena política capelladina a minvat les forces de les altres formacions d’esquerres, sobretot a Esquerra, si a aquest fet li sumem una gestió poc reeixida els darrers quatre anys, per infinites de raons.... el resultat és la disminució de 2 regidors en cadascuna de les formacions, sobretot per l’abstenció i per la fuga de vots cap a la candidatura de CiU.

L’aposta valenta de CiU amb l’abogada Ana Maria Sánchez els ha sortit perfecte, no han sofert cap tipus de dispersió de vot de dretes cap a la candidatura fantasma del PP, ans el contrari, i han tret els sempre fidels vots de la dreta capalledina. Si sumem els vots dels descontents de l’últim govern, sumen una quasi majoria absoluta. Majoria absoluta que al meu parer no hagués estat bona per Capellades, i repeteixo que és la meva opinió, ja que s’han fet grans bestieses amb les majories absolutes d’esquerres i de dretes.....

Aquest anàlisi el faig a toro passat, haig de confessar que no m’esperava que CiU pujes tant, i se’ls ha de felicitar perquè han fet unes propostes un xic populistes, pel meu gust però encertades vist el resultat final, i han sabut amagar la mancances de la seva candidata.

Em queda dir que el mapa polític ha resultat un autèntic trencaclosques i que el pròxim alcalde haurà de fer mil equilibris per encaixar les peces i governar de forma pràctica.

Les converses entre partits ja estan encetades, però no em veig capaç de dir qui serà el pròxim alcalde, veurem que passa en el ple del 16 de juny.

Golfus

P.D.: Sergi dona la teva opinio desde la distància. Pot ser interessant!!!

Anónimo dijo...

i el meu.....d'anàlisi!!

El primer que em sobta de llegir i escoltar és el fet de catalogar els partits participants en "partits de dretes i partits d'esquerres".
Sóc totalment conscient de què hi ha una connatació estrictament partidista alhora de captar una certa quantitat de vots però sóc encara dels que penso i sempre pensaré que en unes eleccions municipals és el que menys compta de tots els aspectes que et pot portar a cadascú a decidir el seu vot per una o altra alternativa.

Haig de reconèixer que els resultats han sorprès a les meves expectatives si bé no pas a les meves esperances. Em fascina el sistema polític i democràtic que es produeix cada 4 anys, i més a nivell municipal pq crec en el meu poble i pq permet evaluar la feina del darrer consistori.
Desacord implica canvi i així ha estat!!

Manel, tinc un parell d'apunts a fer-te sobre les teves declaracions....
1) Comparteixo amb tu l'alegria de l'aparació de VdC per persones que hi estan involucrades i amb les quals crec que m'hi uneix una bona amistat: Aleix, Rafa,.... i per constatar que la feina si es fa ben feta i amb il.lusió produeix un immens plaer quan s'obtenen uns resultats com els obtinguts per la neonata VdC.

2)L'aposta valenta de CiU, és precissament això, una aposta valenta i guanyadora.
Crec que els 4 candidats majoritaris tenen els seus defectes i les seves virtuts però és responsabilitat del mateix grup de paliar i recolzar-se per suplir-ne les suposades mancances.


El futur del consistori? Uf, això potser ho deixo pels entesos....però crec que els resultats ho deixen tot bastant clar.....?¿!!!


La grada "política"